Tänään Marianpäivänä olin kahdessa messussa ja myös lähetysjuhlassa, jossa nimikkolähettimme kertoi Marianpäivään liittyen Armonkodista Thaimaan Bangkokissa. Maria - armon saanut - olisi tärkeää, että seurakunta voisi olla armon koti, johon voi tulla turvaan. Lähetyksen perustama Armonkoti Thaimaassa on tuollainen turva- tai ensikoti eli armollinen paikka nuorille tytöille, jotka ovat elämänsä suurimmassa kriisissä ei-toivotun raskautensa kanssa. Thaimaassa abortti on kielletty ja siksi laittomat raskaudenkeskeytykset ovat yleisiä. Nuoren raskaus on häpeällinen ja siksi usein tyttö ajetaan pois kotoa siinä tilanteessa. Sosiaaliturva on vain perhe – ei ole mitään turvaverkkoja kuten meillä. Monet teiniäidit, jos synnyttävät, hylkäävät lapsensa esimerkiksi sairaalan portaille tai vaikka kaatopaikalle.

Armonkodissa nuorin äiti on ollut 12-vuotias. Armonkodissa oleville opetetaan siivousta, ruoanlaittoa, lastenhoitoa jne. töitä, joita he joutuvat tekemään siellä vuorollaan.

Orjuus ei ole lakannut maailmasta. Kaakkois-Aasiassa noin 400 000 naista ja lasta vuosittain joutuu ihmiskaupan kohteeksi. Esimerkiksi köyhillä maaseuduilta ostetaan tyttöjä seksityöläisiksi fuskaamalla, että heille tarjotaan apulaispaikkaa tai ompelutyötä. Ja kun ilotalossa tulee raskaaksi, ei voi olla enää töissä eikä voi palata kotiin...  Näitä moninkertaisesti hylkäämiä pyrkii lähetystyö auttamaan. Raamattu kertoo, että jokainen ihminen on arvokas.

 

Yhdet lapsenlapset kävivät vierailulla vanhempineen. Poikien kanssa oli mukava mm. yrittää saada dominopalikoita pystyyn ja sitten yhtä liikuttamalla koko jono kaatumaan. Ja kaikki, niin isä kuin pojatkin, innostuivat roikkumaan tangossa. Isä sai vedetyksi hyvin leukaakin, mutta pienten miesten voimat eivät vielä siihen riittäneet.