Kasvihuoneen päädyssä kasvaa parsaa. Tänään sitä vihreää parsaa söimme. Parsan voi keittää laakeassa kattilassa (meillä ei ole varsinaista parsakattilaa, mikä on kapea ja korkea)lappeellaan suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla maustetussa vedessä, vettä sen verran että parsat peittyy. Ahvenetkin paistettiin. Etukeittona nautimme porkkanakeittoa.

 

Viimeinen erä viimevuotista hunajaa purkitettiin. Uutta odotellaan. Mehiläiset lentävät ahkerasti kukasta kukkaan keräämässä mettä. Kukkivia kasveja lähettyviltä löytyykin: muun muassa voikukat, omenapuut, marjapensaat, tammet, kirsikat, luumut, marja-aroniat ja koristeomenapuut.  Kun mehiläinen lentää kukasta kukkaan, se kuljettaa siitepölyä ja edesauttaa hedelmien ja marjojen siementen kehittymistä. Pölytyksen seurauksena hyönteispölytteisten kasvien sato lisääntyy ja marjoja ja hedelmiä kehittyy enemmän. Ne myös kypsyvät tasaisemmin ja niistä tulee mehevämpiä ja suurempia.

1243886708_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hunajaista elämää!