Mies leikkasi kuusiaitaa ja löysi aidasta myös tyhjän harakan pesän ja oravanpesäkin siellä kuusiaidassa oli toisessa paikassa. On tulossa kylmä yö ja pitänee nostaa vielä sisälle krassit ja tomaatintaimet ja sellerintaimet ja salaatinalut niin kuin paprikatkin. Nuo ovat olleet ulkona karaistumassa. Tänään on kylvetty kesäkurpitsat, pitkä kurkku ja uusi annos krasseja.

Lähistöltä kertoi naapuri, että on myyrä syönyt kaiken paitsi silkki- ja muovikukat ja puiden tukiseipäät. Vuorenkilvetkin ovat kuin silppurin jäljiltä myös meillä, mitä emme ole aikaisemmin nähneet. Kuusentaimet ovat kyllä meillä pääasiassa jäljellä. Pihamaalla kävellessä nurmikko pettää alta joka toisella askeleella myyränkolojen takia. Emme oikein tiedä, mikä kaupan torjunta-aineista tehoaisi, tisleet tai silakat tai? Osaatko neuvoa?

”Herrasta veisaa kieleni, ylistää armoansa, ei unohtaa voi sieluni hyviä tekojansa. Kun etsin, niin hän vastasi, ja nöyrät kiitosvirttäni iloiten kuuntelevat.”  Tuota virttä laulettiin kokouksen aluksi, jossa tänään pohdittiin mm. papiston ammattieettisiä ohjeita. Miten pappien ammattietiikka eroaa yleisestä etiikasta? Ovatko eettiset ohjeet myös sananvalinnaltaan eettisiä? Eettiset ohjeet ovat suosituksenomaisia, ehkeivät velvoittavia? Kaikilla professioammateilla (Professio tarkoittaa ammattia, jonka harjoittajia yhdistää vaativa tieteellinen koulutus ja ammatinharjoittamiseen liittyvä vankka moraaliarvopohja) on omat ammattieettiset ohjeensa niin myös papeilla tällä erää vuodelta 2001. Niitä ollaan nyt uudistamassa.