Pakkaspäivä tänään. Niinpä olemme tehneet sisällä hommia. Mies on putsannut vesilukkoja ja yksi vanha olikin hapertunut hajalle ja tulikin kesken kaiken kaupunkimatka uusia putkenosia ja tiivisteitä hakemaan. Minä olen putsaillut hyllyjä ja yrittänyt selvitellä sitten kaapeissa olleita tavaroita ja yrittää niitä myös vähentää.

Kauppa käytti ennen sanaa putkenosia, jolla tiedettiin, mikä oli tuotteen sisäänostohinta tai tuotteen oma hinta. Hinta laitettiin siis kirjaimilla sanasta putkenosia, jossa oli 10 kirjainta, p on yksi ja viimeinen on nolla.

Olemme menossa huomenna lapsenlapsen syntymäpäiville ja olemme kunnostaneet tämän äidin lapsuudenaikaista nukketaloa ja sen kalusteita lahjaksi kolmivuotiaalle.
Oli hienoa, kun jouluaikana vierailulla käyneet lapset ovat tutkineet vielä meillä olevia tavaroitaan ja vieneet niitä, joita haluavat säilyttää, vihdoin pois omiin huusholleihinsa. Vähitellen saamme sitten alkaa laittaa heiltä jäämiä tiloja omaan käyttöömme.  Ja iloitsemme, kun monet meidänkin meille tarpeettomat tavarat löytävät vielä käyttäjänsä.
”Oi Herra, kaiken luoja ja siunauksen tuoja, kaikkea hallitset. Suot rakkaudessasi myös lapset lahjoinasi ja heitä autat, suojelet.Tiedäthän syntymämme ja tunnet elämämme, voit johtaa parhaiten. Kun meille lapset annat, niin voimallasi kannat myös alla murheen aikojen.” (Virsi 466:1,3)