Olen viime aikoina yritellyt lueskella monenlaista. Nyt viimeksi luin Khaled Hosseinin kirjoittaman Tuhat loistavaa aurinkoa. En olisi millään malttanut keskeyttää lukemista muiden töiden takia. Kirja vei mennessään. Kirja kertoo, miten Afganistanissa naisten asema on kurja riippumatta siitä, ketkä maassa kulloinkin pitävät valtaa. Kirjassa muun muassa kerrotaan, miten kaksi täysin erilaista naista on sidottuina samaan mieheen ja talouteen sekä miten he suhtautuvat toisiinsa ja miten suhde kehittyy ja miten heitä pidetään kuten orjia konsanaan.
Hiihdimme tänään taas ihan kunnolla: harjoituslenkkinä hiihdin kympin ja mies tietysti paljon enemmän taas. Pakkanen kyllä puraisi jonkin verran – kovin lujaa ei voinut mennä ja suksissakin oli pitoa liikaa näille asteille.
Puulämmitteinen saunamme lämpiää kolme kertaa viikossa näillä pakkasillakin, kun vain talon mies sen lämmittää. Oli mukava tänäänkin hiihdon jälkeen päästä lämmittelemään ja verryttämään lihaksiaan saunaan.

Remonttireiskamme on jaksanut ahertaa tapettien poistamisessa edelleen - iso urakka siinä onkin, kun sitten pitää vielä tasoittaa pinnat ja hioa ja tehdä monenlaista ennen kuin pääsee varsinaiseen tapetoimiseen.