Lusikkaleipiä illalla väkersimme ohjeesta kaksinkertaisen annoksen: 400 g rasvaa sulatettiin ja hieman ruskistettiin kattilassa, 4 dl sokeria lisättiin, kun rasva oli ollut ulkona jäähtymässä, sekä 4 tl vaniljasokeria, 3 tl leivinjauhetta ja 8 dl vehnäjauhoja. Paistoimme ne 220 asteessa noin 7 minuuttia. Annoksesta tuli noin 80 kaksinkertaista eli täytettyä pikkuleipää.
Täytteenä on tällä kertaa punaviinimarjahyytelöä, osin karpalohyytelöä ja osin karpalo-kesäkurpitsahilloa. Parin päivän kuluttua tiedämme, mikä niistä on sopivimmin imeytynyt.
Tuulinen pakkaspäivä on muuten kulunut minulla taas töitä valmistellessa, kun mies puolestaan on ahkeroinut kopin remontoinnissa.

”Etsikää Herraa, kun hänet vielä voi löytää, huutakaa
häntä avuksi, kun hän on lähellä!” (Jesaja 55:6)