Visan nimipäivä on tänään. Visa kuvastaa sitkeää, lujaa, kaunista ja sellaisia ominaisuuksia odotetaankin pojalta, jolle annetaan nimeksi Visa. Sitkeyttä ja lujuutta tarvitaan elämään yleensä. Moni hyvä yritys jää kesken, kun innostus riittää vain alkamiseen, (selittää Pentti Lempiäinen nimipäiväsanoissaan).

Sain valmiiksi vihdoin eilen sukat itselleni Novitan Seitsemän Veljestä Raita-langasta.

Neuloin ne nelosen bambupuikoilla. Silmukoita oli 48. Ohjeen löysin niin Novitalta kuin sitten Käspaikan sivuilta. Käspaikan ohje oli mielestäni selvempi, joten käytin sitä. Myös minusta oli mukavampi tehdä kärkikavennus sädekavennuksena. Sukanneulomisharjoitus on nyt tehty. Saa sitten nähdä, seuraako jatkoa.

Luin piispa Osmo Alajan kymmenkunta vuotta sitten kirjoittaman Kun se on hupaista ollut. Ei tuo kirja nyt niin hupainen ollut kuin luulin. Hän kyllä selittikin hupaisa-sanaa: Sen synonyymeja ovat mm. hauska, hilpeä, mukava, veikeä, koominen. Jossakin kuitenkin selitetään saman sanan tarkoittavankin tuhlaavainen, äkkiä kuluva tai heikko, mitätön. Kirjaa mainostettiin vakavaksi, koska huumori on vakava asia ja hauskaksi, koska huumori on hyvä keino nauraa vakaville asioille.
Leivoin pitkästä aikaa pizzan lounaaksi. Päälle laitoin chilitomaattimurskaa purkillisen, pussillisen kinkkusuikaleita, pizzamaustesekoitusta reilusti ja pellilliseen 200 g juustoraastetta. Pohja oli normaali: vettä, vehnäjauhoa, suolaa ja rypsiöljyä. Pizzan seurana aterialla oli porkkanasuikaleita ja kurkkuviipaleita.
Hiihdimmekin taas tänään. Minä hiihdin ensin 5 kilometrin lenkin ja sitten kävin toiseen suuntaan kääntymässä viiden kilometrin päässä. Palatessa alkoi sataa kosteaa ja suksi tarttui latuun aika tiukasti – pitoa riitti alamäissäkin. Ja nyt saunaan lihaksia pehmentämään!