Olipa mukavaa olla ulkona! Hiihtämässä tänäänkin kävin saman lenkin kuin eilen. Nyt kyllä tuntui paljon kylmemmältä sormissa, mutta muuten tarkenin aivan hyvin. Hiihtelin hiljakseen, joten ei tullut edes hiki pintaan.

Harmittelin vain latujen kuntoa: jotkut olivat jo kävelleet eilen ajettuja latuja pitkin ja ulkoiluttaneet koiriaankin siellä. Ohitin myös erään isän, joka kävellen veti pulkassa lastaan ladulla. Toki sitä kautta oli hyvä oikaista, mutta...
Tänään on neljäs joulupäivä, joka on samalla viattomien lasten päivä. Silloin muistellaan niitä lapsia, jotka kuningas Herodes surmautti Betlehemissä etsiessään vastasyntynyttä Jeesus-lasta. Ehkä merkittävin viattomien lasten päivän sanoma onkin se, että meidän Herramme joutui elämään pakolaislapsen elämää kaukana kotoaan vieraan kulttuurin parissa. Vaikka me emme ymmärtäisikään pakolaisen kärsimyksiä, Herramme ymmärtää heidän kärsimyksiään, koska on itse kokenut ne. Maailmaa on mahdollista muuttaa. Huonoon kohteluun syyttömien lasten ja aikuistenkin kärsimystä voidaan lievittää. Muutos lähtee liikkeelle omasta itsestä.
Vuodata sydämesi tuska
Herran kasvojen eteen.
Kohota kätesi häntä kohti
lastesi elämän puolesta.
” (Valitusvirret 2:19)