Olemme lähdössä Itä-Suomeen vaeltamaan Pyhät Polut -vaellusta parin viikon kuluttua. Tänään olin suunnittelupalaverissa pääkaupungissa asti. Matkalla hankin myös repun vaellusta varten.

 
Reppu painaa noin kilon ja se vetää 30 + 5 litraa.
Illalla kävimme parin tunnin kävelyllä tihkusateessa paikallista vaelluspolkua pitkin. Matkan varrella kukkivat monet kukat ja pensaat.
 
Sianpuolukat olivat kukassa ja pian puolukatkin.
 
Rentukat olivat keltaisenaan ojien varsilla.
 
Seljapensaita oli monia kukassa. Sillä on kermanväriset kukinnot. Myrkyllisiä siemeniä sisältävät marjat kasvavat tertuissa ja ovat väriltään tulenpunaiset. Seljalle on annettu kansanomaisia nimiä, ei niin kauniita, mutta kuvaavia. Pensaasta lähtevä paha haju on antanut aiheen kutsua sitä Paskapuuksi. Jossain se tunnetaan myös nimellä Koirankusipuu.
 
Lehtokuusama on myös lapsiperhepihaan sopimaton pensas, sillä sen värikkäät marjat ovat myrkyllisiä. (Kimalainen on päässyt mukaan kuvaan!)
 
Mies hakkasi tänään halkoja ja pilhasi ruohosipuliakin ison lähes koko kolmen litran purkillisen. Se oli yhtä iloista touhua kuin tavallisen sipulinkin kuoriminen: vesi vain silmistä tirisi.

Tämän päivän sana on Lähetyskäsky,  Matteuksen evankeliumin loppujakeet - käy kurkistamassa.