Maa-artisokka kasvoi viime vuonna aika hyvin. Nyt keväällä kaivoimme sitä ylös ja istutamme uudestaan. Maa-artisokkaa on myös annettu eteenpäin. Siitä saa hyvää sosekeittoa. Tässä yksi ohje, joka on meidän perheen perinteinen, hyväksi koettu resepti.

Maa-artisokkakeitto
1 l maa-artisokan juuria kuorittuna ja paloiteltuna
4 jauhoista perunaa paloina
1-2 litraa vettä
200 g sulatejuustoa nokareina
2 kasvisliemikuutiota
persiljasilppua

Keitä juurekset kypsiksi ja soseuta. Lisää kiehuvaan keittoon juusto ja anna sulaa. Maista suola. Lisää lautaselle persilja keiton päälle ja tarjoa ruisleivän kanssa.

1241372756_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaikka maa-artisokka näyttää rumalta, se maistuu hyvältä. Kuorittuna tuo mustuu nopeasti, joten se on hyvä heti kuorimisen jälkeen laittaa kylmään veteen - mielellään keittää heti...