Moni matkailija on poikennut kesällä Kuopion torille eikä ole voinut välttyä ostamasta savolaisten herkkua kalakukkoa tai paistettuja muikkuja. Koko Suomessa ei ole markkinoita tai suurempia tapahtumia, joiden yhteydessä ei olisi myynnissä paistettuja muikkuja. Muikku on Suomen sisävesien ammattikalastajien tärkein saaliskala.
Tänään ilman matkailuakin meillä paistettiin muikkuja, kun savolaissyntyinen isäntä valmisti meille tätä herkkua.
Muikkuja ennen perkaamista
Paistetut muikut: Muikkuja, suolaa, ruisjauhoja, sitruunapippuria, öljyä. Muikut puhkotaan. Kieritellään ruisjauho-, suola-, sitruunapippuriseoksessa. Paistetaan öljyssä rapeaksi molemmin puolin ja syödään lämpiminä.
Kylläpä olivat maukkaita!
Mustikoitakin saimme kerätyksi tänään ison pesuvadillisen saarnanvalmistuksen ohessa. Edellisetkin mustikat ovat vielä kuivurissa. Pohdin, miten saisin sormet huomiseksi puhtaiksi. Ehkä onnistun saunareissulla raparperilla hankaamalla.