Vauhtipäivä taas vaihteeksi. Aamupäivällä kahdet myyjäiset: oman kylän joulumyyjäiset ja Missiokaupan adventtimyyjäiset. Sainpa tuoretta hiivaleipää ja hyvää aitoa ruisleipää ja monta pientä enkeliä.  Iltapäivällä lähdimme tervehtimään pojan perhettä. Tapasimme kaikki koirat: pariviikkoiset pennut ja neljä isompaa. Emo hoiteli hyvin pentujaan. Pennuilla eivät toki silmät ole vielä avautuneet, mutta eroja niissä on aika lailla. Pienin painaa 100 g vähemmän kuin seuraava, mutta on pirteä. Pennut ovat yhtä lukuun ottamatta uroksia.

 
Emo ja kaikki seitsemän pentua
Mies lähti pojan kanssa hankkimaan pojan perheeseen uutta kiuasta ja minä kävelin kotiin yli puolitoista tuntia pienessä tihkusateessa. Sade ei kuitenkaan haitannut, vaan oli mukava kävellä ja seurailla matkan varrella tutun tien reunoja hitaalla vauhdilla – normaalisti kuljemme aina autolla tuon välin.
 
Huomenna on adventti ja niinpä tänään olen leiponut ensimmäiset joulutortut ja piparit ja pullaakin nyt pyhäksi.
Olen lueskellut viimeksi Pirkko-Liisa Perttulan Kesämökkihöperön lomakirjan, joka tarjoaa kannen tekstin mukaan hupia ja hyötyä lomalaiselle. ”Mietitkö mökkituliaista? Älä vie kahvipakettia, vie lukupaketti! Soveltuu myös kärpästen tappamiseen.” Mielestäni tuo kirja ei kuitenkaan ollut meikäläiselle mökkeilijälle tarpeellinen, hupijuttua enimmäkseen, ei niinkään paljon käytännön neuvoja.
”Avaja porttis, ovesi,
käy Herraas vastaan nöyrästi,
kun itse taivaan kuningas
sun tahtoo olla vierahas.
Suo ilovirtes kaikua,
on siitä riemu taivaassa.
Nyt olkoon kiitos Jeesuksen,
hän saapuu luokse syntisen. ” (Virsi 2:1)