Keitin marja-aronioista mehua raparperin kanssa mehumaijalla. Laitoin 2/3 marja-aroniaa ja 1/3 raparperia. Ja sokeria paljon väleihin, lähes 2 kiloa maijalliseen. Mieletäni mehusta tuli mukavanmakuista.

Tein vielä jälkimehua, josta sitten valmistin mannasuurimoiden kera puuron ja kun se oli kylmää vatkasin sen ja lisäsin hunajaa mauksi.

Illalla innostuin tuhoamaan ison kesäkurpitsan. Monitoimikoneella raastoin kuoritun kesäkurpitsan hienoksi - tuli ainakin litra mössöä ja lisäksi laitoin vielä vettä lähes litran astiaan, jossa sitten isolla lusikalla tein sämpylätaikinan: pari kuivahiivaa, iso loraus öljyä, pari teelusikallsita suolaa, pari reilua ruokalusikallista hunajaa, 5 desiä kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja niin paljon että syntyi taikina. Leivoin kolme pellillistä sämpylöitä ja pari pellistä pyöreitä omenapiirakoita. Omenaviipaleiden päälle ripottelin taas kanelia ja sokeria.

Mies on putsannut sieniä ehdokseen ja niin kuivurissa on iso joukko suppilovahveroita kuivumassa. Mustista torvisienistä tuli hyvä munakas ja huomiseksikin jäi sieniä...

Saunasta tulleena kiitollisena tästä sadepäivästä kaikkine sen kommelluksineenkin.

"Tuon tästä päivästä kiitoksen sulle,
häveten, Herrani, tunnustaen:
huonosti suoritin tehtävät sen.
Vaan anna virheeni anteeksi mulle,
syntini unhoita, uskollinen,
päiväni palvelus puutteellinen.

Kärsimyskruunusi mieleeni paina,
hiljennä uskossa ristisi luo.
Syntini haavoihis haudata suo.
Jalkani johdata jälkiisi aina.
Rakkaaksi tee mulle autuuden tie.
Päivästä päivään näin kanna ja vie.

Rukoile, Jeesus, ja varjele silloin,
lepoon kun vaipua vuoteelle saan
enkä voi valvoa, rukoillakaan.
Nukkua suo minun rauhaasi illoin.
Rukoile minulle, armollisin,
uusia voimia, uskoakin. (Siionin virret 236:1-3)