Vaalipäivä oli taas eilen ja nyt sitten tiedämme maamme 12. presidentin: Sauli Niinistö. Tuo kuva on vaalipaikalta samalta koululta, jossa sunnuntai-iltaisin käymme pelaamassa lentopalloa. Palloa pelasimme kaksi tuntia ja tietysti meidän pelimme kannustus- ja ilonhuudot kuuluivat hyvin myös äänestäjille ja vaalivirkailijoille. Eilinen lentopallopeli meni tasan: Miehet voittivat kolme kertaa, samoin naiset.

Eilen alkoi myös seurakunnassamme yhteisvastuukeräys. Siitä kerrottiin myös jumalanpalveluksessa, jossa olin vaihteeksi ehtoollisavustajana.


Yhteisvastuukeräyksen avasi presidentti Tarja Halonen ja hän mainitsi muun muassa (televisio-ohjelmassa): "Taloudellisessa ahdingossa olevan ihmisen hädänalaista tilaa ei missään tapauksessa saa käyttää hyväksi. Myös köyhällä tulee olla oikeus ja mahdollisuus lainarahaan, jonka ehdot ovat inhimilliset luotonsaajankin kannalta."

Yhteisvastuukeräyksen tuotolla torjutaan tänä vuonna ylivelkaantumista Suomessa ja tuetaan pienrahoitustoimintaa Ugandassa.

Raamatun sana: "Vanhurskaus on kansalle kunniaksi, mutta synti on kansojen häpeä." (Sananlaskut 14:34)