Kynttilänpäivää vietettiin aikoinaan 2.2. eli varsinaista kynttilänmessua. Vuonna 1772kynttilänmessu siirrettiin tämän päivän jälkeiseen sunnuntaihin. Niinpä meilläkin sitä vietetään tänä vuonna 5.2. Kirkolliset kynttilät aikoinaan vihittiin vuoden käyttöä varten 2.2.

Sanotaan, että "Kevättä kynttelistä, syystä Uolevista (29.7.)"  "Jos ei kylmä kynttelinä, eikä pauku Paavalina, ei ole kelpoa keseä."  (Kustaa Vilkunan Ajantiedon mukaan). Kyllä tänään onkin ollut kylmä. meillä reilusti yli 20 astetta ja aikamoinen tuuli lisäksi. Ehkä tuo tietää lämmintä kesää...

Pakastinta olen sulatellut tänään. Kannoin kaikki pakasteet laatikoissa katokseen ja putsasin reilun aikaa pakastinta - eipähän tällä pakkasella ole kiire saada pakasteita takaisin säiliöön. Lajittelin kaikki pakasteet ja tein niiden käyttösuunnitelmaa. Yllätyslöytöjäkin tuli!

Illansuussa lähdimme hakemaan kummipoikaa ja veljeään telinevoimisteluista kotiinsa vanhempien ollessa töissä. Saimme pelata neljän suoraa, tarkkailla läksyjen lukua ja seurata olympialaispeliä.

Raamatun sana: "Älä pelkää ketään, sillä minä, Herra, olen sinun kanssasi ja suojelen sinua." (Jer. 1:8)