Päivän sana: ”Hyvin käy sen, joka on armelias ja lainaa omastaan muille, sen, joka aina toimii oikeuden mukaan.” Psalmi 112:5.
Tämän päivän teema on, onko oikeudenmukainen tapa hoitaa vanhuksia laitoshoidossa niin kuin nykyisin hoidetaan. Onko oikein, että lamatalkoisiin joutuvat iäkkäät ja laitoshoidossa olevat vanhukset? Heidän hoidostaan tingitään ja heitä laiminlyödään lähes joka kunnassa. Hoitohenkilökuntaa on vanhuksia kohti aivan liian vähän. Vanhuksia sidotaan vuoteisiin, ei vaihdeta vaippoja ja rauhoitetaan lääkityksillä. He eivät pääse vessaan puhumattakaan ulkoilusta tai muista virikkeistä.
Pappa nosti porkkanoita tänään lapsenlapsen kanssa. Kyllä nuori mies oli todellakin ollut työn touhussa: kädet, kasvot, saappaat ja vaatteet olivat ylen multaiset. Luumupuita hieman heiluttelin ja niin tuli taas ämpärillinen luumuja. Ne myös keitettiin hilloksi ja omenoitakin valmistui maijallinen soseeksi. On taas purkki poikineen talven iloksi. Meillä onkin aina valmiina ”kukkaset” vierailulle mennessä: purkki jotakin kellarista.