Kävinpä taas hiihtämässä lenkin. Ihan mukava olo hiihtämisen jälkeen, vaikka aina lähteminen laiskottaa. Aurinko laski oranssinpinkinlilanvärisenä taivaanranta tuossa pakkasessa. Unohdin ottaa kasvosuojan ja niin poskipäitä vähän kipristeli.

Maailman rukouspäivää eli naisten kansainvälistä rukouspäivää vietetään tänään. Päivä tuo esille naisten elämän ongelmia ja ilonaiheita. Maailman rukouspäivä on ekumeeninen liike, joka toimii 170 maassa. Liike painottaa naisten yhteistä vastuuta ja rukousyhteyden voimaa. Rukouspäivää vietetään vuosittain maaliskuun ensimmäisenä perjantaina. Päivän tunnus on tänä vuonna: ”Kaikki te, joissa on elämän henkäys, ylistäkää Herraa!”

Luin Oulun tuomiorovastin (el.) Arvi Seppäsen Pietarin päiväkirjan, jossa myös päiväkirjanomaisesti kerrotaan hänen työstään ja elämästään Venäjällä vuosina 2002 - 2007 Inkerin kirkon asessorina. Kirja, jonka kustantaja on Suomen Lähetysseura, oli mielenkiintoinen kuvaus Inkerin kirkon asioista Seppäsen näkövinkkelistä. Hän valmisteli kirkkojärjestystä ja kirkkolakia tuolle kirkolle ja seurasi hallinnon laillisuutta ja säännönmukaisuutta. Kirjaan mahtui myös paljon huumoria. Seppänen opiskeli samalla myös venäjää Pietarin Hengellisessä Akatemiassa vielä eläkeikäisenä. Siis voisinkohan oppia tässä vielä jonkin kielen tämänikäisenä minäkin!