Taas valmistuivat yhdet sukat - tällä kertaa kohta nelivuotiaalle lapsenlapselle.

Mies sai olohuoneurakan valmiiksi ja seinälle von Wrightin veljeksien tauluista kuvia. Lintuja nyt riittää! Tauluissa ei ole kuitenkaan pyryharakkaa, vaikka harakoita on pihalla yllin kyllin!

Ja näitä räkättejäkin. Aikainen lintu madon nappaa... Rastaat kuuntelevat maata, kävelevät muutaman askeleen ja kääntävät taas päänsä maata vasten kuullakseen, missä se mato liikkuu ja yks kaks sitten nappaavat sen.

Keitin painekattilallisen palsternakkaa, kuorin ja soseutin ja laitoin pakastimeen - kellarissa ne niin kuin maa-artisokat olivat alkaneet jo hieman nahistua. Toisen painekattilallisen keitin maa-artisokkaa ja tein samoin niille.

Maa-artisokasta tein myös keiton: Puolet maa-artisokkaa ja puolet perunaa, yksi palsternakka, pari kasvisliemikuutiota, vettä niin paljon että juurekset peittyivät, pari teelusikallista valkosipulirouhetta. Nämä keitin kattilassa ja hienonsin sauvasekoittimella, lisäsin parisataa grammaa maustamatonta sulatejuustoa, mustapippuria hieman  ja kuivattua timjamia. Hyvää samettista keittoa saimme lounaaksi.