Tällä kerralla valokuvatorstaissa etsitään IDEAA. Minulla on tällainen ranneke "7 vapaata viikkoa". Tätä paastokampanjaa on vietetty meillä Suomessakin jo kauan. Idea lähti Saksasta.

Paastokampanja "Seitsemän vapaata viikkoa" kokosi jo kymmenkunta vuotta sitten Saksassa arviolta runsaat kaksi miljoonaa osanottajaa. "Tahto on kuin tuli, joka leipoo jokaisen teon uunissa". Näihin Hildegard Bingeniläisen (1098-1179) sanoihin viitataan Saksan evankelisten kirkkojen kampanjassa, joka järjestetään nyt tänä vuonna 28. kerran. Vapaiden viikkojen ideana on ollut erilaisista riippuvuuksista luopuminen autolla ajamisesta television katseluun. Pääpaino usein on ollut ruokapaastossa ja omien kulutustottumusten miettimisessä.

Suomessa paastonaika alkoi  tuhkakeskiviikkona 9.3. Paasto päättyy pääsiäisyönä 23.4. Paaston aikana on mahdollisuus arvioida omaa elämäänsä ja asettaa asiat uuteen arvojärjestykseen.  Tärkeintä paastossa on hiljentyminen ja oman elämänsä sisällön ja suunnan tarkastelu. Tärkeää on tutkistella omaa sisimpäänsä, ihmissuhteitaan ja suhdettaan Jumalaan. 

"Seitsemän vapaata viikkoa" ei merkitse vain paastoamista lihasta tai kahvista, se voi olla mikä tahansa asia, jonka kanssa haluaa tehdä rajanvetoa elämässä. Joku paastoaa karkinsyömisestä, joku TV:n katselusta, joku omalla autolla kulkemisesta, joku ...