Munaton ja laktoositon porkkanalaatikko oli nyt vuorossa lounasruoaksi. Eilen keitin painekattilallisen (2,5 kg) porkkanoita, kuorin ja survoin ne soseeksi. Laitoin 4 dl rikottuja ohraryynejä likoamaan, vettä litran verran. Aamulla sitten painekattilaan lisättiin vielä litra vettä ja kiehautettiin ohraryynit.
Sekoitin ohraryynien sekaan porkkanasoseen, 1,5 tl valkopippuria, 3 tl suolaa, 3/4 tl muskottipähkinää ja 1 tl inkivääriä, 1 dl siirappia,1,5 dl laktoositonta maitojauhetta ja 2 dl laktoositonta vispikermaa, vettä sen verran, että tuli notkea löysä seos. Jaoin seoksen neljään alumiinivuokaan (¾ l) sekä yhteen isoon lasivuokaan. Kirkosta palattua paistoin laatikot kahdessa erässä 200 astetta 45 minuuttia. Nyt ovat porkkanalaatikotkin valmiina  pakastimeen laitettaviksi joulua varten.

Toinen adventtikynttilä on nyt sytytetty.
”Nyt tahdon käydä vastaanmaailman auttajaa, vaan kuinka voisin tietä hänelle valmistaa? Oi Jeesus Kristus, itse valaise minutkin, niin että tullessasi valmiina olisin.
On kaikki valmistettu puolesta tuomitun. Vapahdit vihan alta synteihin sidotun. Kun rauha oli poissa ja ilo kaukana, kiiruhdit, rauhantuoja, toit ilon taivaasta.
Näin Herraasi saat luottaa öin päivin kokonaan kyselemättä suotta, tuleeko auttamaan. Hän voi, hän tahtoo tulla, hän tietää vaivasi ja täynnä rakkautta sen muuttaa rauhaksi.” (Virsi 8:1,3,5)