Mustikat ovat kuivurissa vuorostaan. Mökin lähettyvillä kasvaa runsaasti mustikoita tänä vuonna. Ja paarmoja oli!! Sanotaan, että mustikan syöminen saattaa estää tai parantaa silmäsairauksia, kuten silmäpohjan rappeumaa. Mustikkaa on perinteisesti pidetty hämäränäköä parantavana.

Käsipoimintana mustikoita löytyy jo mukavasti, ehkä ensi viikolla alkaa poimurimustikoiden poiminta. Nyt on vain etsittävä jostakin kunnollinen poimuri. Viimekesäisessä muovisessa oli muoviset piikitkin, mutta se ei ollut hyvä. Vanha Marja-Maija oli pitkään suosikkini, mutta muutama vuosi sitten mies sai innostetuksi minut muoviseen, kevyempään poimuriin. Muoviset piikit vain eivät minulla kestä hyvin, joten metallipiikkinen olisi löydyttävä. Pitäisi kai lähteä etsimään…

 

1247076083_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pihassa kasvaa malva. Onko tämä ruusumalva vai myskimalva? Sillä on vaaleanpunaiset kukat. Malva kukkii heinä-elokuussa. Malva on yksi, kaksi tai monivuotinen kasvi, ruoho. Malvaa voi kasvattaa siemenistä, mutta myös sen juuristo on vahva. Malva on aurinkoisen tai puolivarjoisen paikan helppohoitoinen kasvi – en ole tehnyt mitään muuta kuin kitkenyt rikkaruohoja sen ympäriltä.