Tänään on ollut kaunis aurinkoinen pakkaspäivä: Mittari taisi näyttää peräti 17 astetta. Alle viisitoista se oli, kun mies oli hiihtokilpailuissa toimitsijana. Vilskettä siinä touhussa oli, kun kilpailijoitakin oli yli kaksisataa. Kuitenkin alkoi kai jalkojakin palella, kun piti olla lähes paikoillaan siinä hommassa.

En käynyt kilpailupaikalla enkä itse vielä tänään hiihtänyt, mutta lähipellolla näin pari lasta suksimassa.

Tein eilen illalla mustikkaleipää eli laitoin leipäkoneleipään mukaan mustikoita. Taikinaan laitoin 2,5 dl vettä, 1,5 dl mustikoita, 1 tl suolaa, 2 rkl hunajaa, 2 rkl öljyä, 6 dl vehnäjauhoja, 2 dl kauraryynejä, 1 rkl kuivattua minttua ja 2 tl kuivahiivaa. Aamulla minut herätti tuoreen leivän tuoksu...

Luin tänään lämmittäessäni takkaa pitkästä aikaa dekkarin eli Alexander McCall Smith: Teetä ja symnpatiaa, Mma Ramotswe tutkii. Jälleen tätä naisten logiikkaa, neuvokkuutta ja elämänviisautta... miehen kirjoittamana.

Tämän pyhäpaivän aiheena on Jeesuksen kaste.  Uuden testamentin tekstit keskittyvät tänä sunnuntaina kasteeseen ja sen merkitykseen kristityn elämässä. Jeesuksen kaste hänen kärsimystiensä alkuna on meidän kasteemme perusta. Kasteessa meidät on liitetty Kristukseen ja hänen kirkkoonsa.

"Herran ristin kantajiksi
meidät kaikki kastettiin,
lähimmäisten auttajiksi
arkipäivän askeliin." (Virsi 442:1)