Lentopallopelimme sunnuntai-iltaisin ovat veteraanipalloa. Keski-ikämme on noin 60 vuotta. – Presidentti Koivisto pelasi sikariportaassa, mutta meidän porukassa ei kukaan polta sikaria eikä muutakaan, ehkä joskus joku sopan pohjaan. Pelaamme tuon parituntisen hiki päässä ja naurun raikuessa. Eilen illalla pelin jälkeen kävimme pojan perheen luona.

 
Heillä on useampi tällainen koiruus
ja tämä ainakin osaa poseeraamisen taidon!
Kurpitsahillo oli vuorossa tänään. Tein ihan perushillon eli laitoin kattilaan kilon verran kurpitsaraastetta ja kolmen sitruunan mehun, keitin niitä noin puolituntia, soseutin, lisäsin hillosokeria ehkä noin 400 g, keitin jonkin aikaa ja purkitin Atamonilla huuhdeltuihin kuumiin keitettyihin pieniin purkkeihin.
 
Kauniin keltaista hilloa tuosta tuli.
Kun hillolinjalle lähdin, niin innokkaana vielä tein omenista ja isosta kesäkurpitsastakin hilloa, koska pakastin on jo täynnä kesän satoa. Sauvasekoittimella sitten hienonsin seoksen, koska omenat olivat kuorineen vain siemenkodat poistettuina. Lopuksi laitoin sekaan sokeria ja sitruunaa mausteeksi ja taas sakeutin Melatinilla.
Ulkona tuuli lennätteli puiden lehtiä vauhdikkaasti, vaan viitisentoista kottikärryllistä niitä taas mies sai kokoon kompostiin. Kukkapenkitkin siivottiin – vielä olisi ollut kehäkukkia maljakkoon asti.

Päivän sana: ”Siunatkoon Jumala meitä,
ja palvelkoot häntä kaikki maan ääret.” (Psalmi 67:8)