Kansa menee välipäivinä aleen. Prosentit huipussaan. Meillä mentiin hiihtämään. Oikeastaan tänään on arkipyhä eli kolmas joulupäivä. Tämä kansanomainen nimitys kertoo puolipyhäpäivän luonteesta, että ei niin pyhää, että työnteko olisi sopimatonta eikä niin arkea, että säännöllinen työnteko arkiseen tapaan jatkuisi. Erikoisluonteensa nämä joulun välipäivien pikkupyhät saivat katolisen ajan peruina, jolloin ne olivat todellisia jouluun liittyviä juhlapäiviä. Kustaa Vilkunan Ajantieto kertoi.)

 
Tänään oli aivan mahtava hiihtoilma. Oli sopivan lämmintä, noin kahdeksan astetta ja juuri latukoneella ajettu latu lähistöllä. Latu oli luistavassa kunnossa.
Olin tänä talvena ensimmäistä kertaa hiihtämässä. Sukset luistivat hyvin ja noin viiden kilometrin lenkki oli aivan sopiva. Mies oli jo viidettä kertaa hiihtämässä ja hän on hiihtänyt tänäänkin monin kerroin sen, mitä minä.
 
Kahden kummilapsen vanhemmatkin olivat tänään vierailulla. Toki toisen pariskunnan kummipoika veljineenkin oli mukana.  5,5-vuotias nuori mies tietää "kaikki" jalkapalloilijat ja niin hän sai italialaisen pelaajan paidan! Monta juttua pojat kerkisivät tehdäkin sillä aikaa, kun me vanhemmat juttelimme: pelata Kimbleä, ajella autoilla, pyyhältää muuten... kiva oli seurata heidän vauhtiaan.

Tein tänään joulutarjottavien ohelle pikkusuolaista: hapankorppurullia. Liotin hapankorppuja kuumassa vedessä hetkisen, levitin jokaiselle palalle levitettä: puolet sai laktoositonta pestotuorejuustoa ja puolet maksapasteijaa. Rullasin ne ja laitoin noin tunniksi kylmään vetäytymään muovikelmun sisään.