Lahden Muotoiluinstituutin opiskelija Ry:n ja Taideinstituutin oppilas Ry:n Galleria oyoy:ssa on esillä 21.8.–12.9. kuuden unkarilaisen taiteilijan Transfer City -näyttely. Közelítés-taiteilijaryhmä käyttää käsitettä Transfer City kuvaamaan taiteen virtausta, liikettä. Näyttely esittää siivun unkarilaista nykytaidetta, jonka teemana on kaupunkien muuttuminen ajassa ja paikassa.

Taiteilijoiden teosten vaikuttimena on Pécs, joka on yksi vuoden 2010 Euroopan kulttuuripääkaupungeista. Lahti ja Pécs ovat olleet ystävyyskaupunkeja vuodesta 1956 alkaen. Keväällä Pécsissä oli esillä lahtelainen Haapio-näyttely. Tämä tänään Lahdessa avattava nuorten pécsiläistaiteilijoiden näyttely on ollut esillä Turussa ja Helsingissä.

 
Leivoin tuonne avajaisiin Magdin Pogácsoja juomien kanssa tarjoiltavaksi.
 
Ne onnistuivat ja eivät onnistuneet: Maistuvat hyviltä, mutta muoto on miten sattuu – lehtevyys on hyvä, mutta kun olivat korkeita, monet kaatuilivat uunissa. Toisen taikinan tein laktoosittoman, ilman kananmunaa. Hyviä siitäkin tuli, muttei niin pehmeitä.
MAGDIN POGÁCSAT
250 g margariinia
n. 750 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
    - nypi ryynimäiseksi
1 prk kermaviiliä
2 keltuaista (tai 1 muna + 1 keltuainen)
    - sekoita keskenään ja lisää jauho-rasvaseokseen
1/2 palaa hiivaa
1 dl kädenlämpöistä maitoa
hiukan sokeria (2 palaa)
    - "herättele" hiivaa hetki maidossa ja lisää seos taikinaan

Vaivaa taikina hyvin kulhossa ja sitten vielä hetki pöydällä.
Kaaviloi paksuksi levyksi (n. 1-2 cm), sivele aavistus margariinia levylle ja taita se kolminkerroin kuin pyyheliinaa viikattaessa. Anna levätä ja nousta ja toista sitten kaavilointi, voitelu ja taittelu. Anna taas nousta hetki ja kaaviloi sitten n. 2 cm paksuksi levyksi.Viillä levyn pintaan veitsenkärjellä matala ristikkokuvio. Leikkaa veitsellä n. 3-4 cm ruuduiksi (tai ota taikinan reunasta paloja pogácsamuotilla (tms.).
Parantele pogácsojen muotoa kämmenten välissä (Huom. pogácsan tulee olla lieriömäinen ja kypsänä hieman lehtevä). Nostata, voitele yli jääneellä munanvalkuaisella ja koristele halutessasi esim. seesaminsiemenillä. Paista 200 asteessa vaaleanruskeiksi (n. 15 min.)
 
Tavallisesti yöllä kukkiva tuoksulehtikaktus on erehtynyt kukkimaan ja tuoksumaan nyt tänään päivällä.