Tänään on Laurin päivä. Kustaa Vilkunan Ajantiedon mukaan Laurina piti heinänteon olla loppunut ja alkaa viimeistään silloin myös elonkorjuu. Saatettiin saada uutispuuroa eli rukiista puuroa. Uutispuuro tehdään siis heti sadonkorjuun jälkeen tuoreista vastapuiduista jyvistä, jotka jauhetaan jauhoiksi eli uutisiksi. Jauho on aika karkeaa. Puuron hautuminen vaatii aikaa, mutta palkitsee sitten maullaan. Puuro sisältää paljon hyviä kuituja. Se on siis se ensimmäinen ruoka, mikä vuoden viljasadosta tehdään.

Uutispuuroon tarvitaan 2 l kiehuvaa vettä, 1rkl suolaa ja 5 dl uutisruispuurojauhoja. Kiehuvaan suolalla maustettuun veteen vispataan ruisjauhot hyvin vatkaten. Puuroa keitellään silloin tällöin hämmentäen 2-3 tuntia. Nautitaan voisilmän ja maidon kanssa kuumana.

Laurin päivä on ollut ensimmäinen rukiinkylvöpäivä. Vanhastaan Lauri on ollut myös ensimmäinen uusien perunoiden syöntipäivä. Sitä ennen oli sopimatonta nostaa keskenkasvuisten perunoiden juurikimppuja  – varastettiin vain eli kaivettiin vartta nostamatta perunaa yksi sieltä, toinen  täältä. Vanha kansa sanoi, että kesä alkaa loppua ”syystä Laurista, kevättä kynttelistä”. Vihtoja ei kannata enää tänä vuonna tehdä – lehdet alkavat kellastua ja putoilla muutenkin puista.

Päivän sana 10.8.: Jeesus sanoi:
 "Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä
tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen. Sitä, joka
uskoo häneen, ei tuomita, mutta se, joka ei usko,
on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan
ainoaan Poikaan."  (Johannes 3:17-18)