Eilen lähdimme suoraan helatorstain jumalanpalveluksesta mökille. Niinpä tänään olen koko iltapäivän ja illansuun saanut tehdä viikonlopun töiden valmisteluja ja edelleen ne jatkuvat.
 
Ulkona on todella ollut tänään ja eilenkin hieno ilma, juuri nyt vielä 27 astetta näyttää lämpömittari. Mökillä mies laittoi kasvimaita kuntoon, istutti perunaa – kokonaista 40 kappaletta! – ja kylvin kehäkukkaa, ruiskaunokkia, porkkanaa, tilliä, korianteria, salaattia ja hernettä, jota on riittänyt vieläkin, kun tuli laitettua liikaa likoon. Pari astiallista on kasvamassa kotona sisällä versoiksi. Versokasvuston voi käyttää hyväksi kahteen kolmeen kertaan, kun leikatessa jättää vielä kasvamaan alimmat lehdykät.
 
Mökillä nyt vasta kerkisin hakettaa kuusenhavut kuusesta, joka kaadettiin jo aikoja sitten ja muita risuja myös haketin oksasilppurilla. Lannoitimme hevosenlannalla koristevatut ja sireeninalut ja päälle laitoimme haketta.
 
Vuorenkilvetkin jo kukkivat ja kimalaiset ja mehiläiset saavat ruokaa.
 
Oli mukava päästä jo veteen kastautumaan – uimisesta ei voi vielä puhua, kun eilen vesi oli yhdeksänasteista ja tänään kylläkin puolelta päivin asteita oli jo yksitoista. Aamullakin siis alkoivat aamu-uinnit! Eilen kerkisin tehdä jokakeväisen retkeni: kiersin järven soutelemalla. Kalaakin saimme kahden päivän ruoaksi: Pienen hauen ja 17 ahventa.  Niiden lisäksi oli sammakko katiskassa ja pari kiiskeä. Ja oli mukavaa pitää kahvitaukoa lämpimällä verannalla. Nyt ei millään malttaisi olla sisällä, vaan mieli tekee ulos hommiin, joita kotonakin puutarhassa riittää vielä paljon.
 
Pelloilla traktorit ovat työn touhussa niin äkeiden kuin kylvökoneidenkin kanssa. Ja mies hommissa puutarhassa!