Marjaomenapuu/pensas on alkamassa kukkia. Mielestäni nuo nuput ovat miltei kauniimpia kuin kokonaan avautuneet kukat. marjaomenapuun kirsikankokoiset hedelmät ovat punaisia ja nisitä voisi tehdä mehua ja hilloa. (En ole tehnyt, vaan olen jättänyt ne lintujen ruoaksi.) Puu on meillä aika vanha ja jo pyöreänmuotoinen. Se kukkii yleensä runsaasti kesäkuun alussa. Viime vuonna siihen ei tullut paljon noita pieniä omenoita, vaikka se kukkikin. Tuo koristeomanapuu kestää hyvin talvea.
Vihityt papit ja heidän vihkijänsä avustajineen kuvassa. Tampereella oli pappisvihkimys tänään pyhän kolminaisuuden päivänä. Papeiksi vihittäviä on kahdeksan, joista viisi miestä ja kolme naista. Yksi heistä on kummilapseni veli. Tampereen tuomiokirkossa saarnasi piispa Matti Repo, joka suoritti pappisvihkimyksen. Kamarikuoro Cantionalea johti Tuomas Laatu ja kanttorina toimi Matti Hannula.
Aamulla aikaisin lähdimme ajelemaan Tampereelle ja sieltä heti takaisin kotiin, koska lähdin jatkamaan matkaa Imatran kautta Oronmyllylle, joka sijaitsee Särkisalmella tutustuakseni Pyhien Polkujen reittiin.
Pyhät Polut -reitti kulkee Imatralta Enonkoskelle. Pyhä Polut -reitti on alkuosaltaan merkitty maastoon, mutta ei puolivälin jälkeen. Se on siis vain oppaan kartalla. Kulku sujuu kyläteitä, metsäpolkuja ja metsäautoteitä pitkin. Nähtävää ja koettavaa löytyy. Tavoitteena on, että näiden ensimmäisten testivaellusten jälkeen viitoitusta parannetaan. Näitä reittejä on testattu tähän mennessä vain järjestäjien toimesta, mutta ei 25 hengen ryhmien kanssa, joissa on eri-ikäisiä ja -kuntoisia henkilöitä. Myös yöpymispaikkojen palveluja testataan ja etsitään uusia käyntikohteita ja nähtävyyksiä. Tällä vaelluksella jokaisella retkeilijällä on päivän aikana mukanaan vain päiväreppu eväineen. Yöpymisvarusteet ja varavaatteet kulkevat huoltoautossa. Jokaisella on yksi pitkä vaellussauva, se tuo vaellukseen itsestään rauhallisen tempon. Lähtöpaikalle on varattu puisia vaellussauva-aihioita. Ajatuksena on, että vaeltajat nikkaroivat matkan aikana niistä omaan käteen soveltuvan sauvan.