Pupunen oli yöllä pomppinut pitkin pihamaata ja pyörinyt luumupuunkin ympärillä. Jäljet näkyivät hyvin lumessa. Niinpä tänään verkotimme vihdoin kaikki pienet hedelmäpuut ja uudet muut hyötypensaat. Persikkapuu sai ihan talvivaipan ylleen suojaksi pakkasia vastaan. Monet kasvit, kuten viiniköynnöksen, olimme jo aikaisemmin suojanneet lehtikerroksella.
 
Ohraomenapuuro on tämän illan ruoka. Laitoin siihen pari desiä rikottua ohraa, litran verran omenapaloja ja puolitoista litraa kiehuvaa vettä ja kanelitangon, jotka haudutin noin 40 minuuttia, lisäsin hunajaa ja pikkuisen suolaa ja otin kanelitangon pois seuraavaa käyttöä varten.
Vieläkin on oman puun syysomenia jäljellä. Osassa omenista on jo keskellä tummaa, mutta se oli helppo poistaa samalla kun poistin myös siemenet. Pilkoinkin ison korillisen omenia ja hienoksin ne monitoimikoneen raastinterällä ja lisäsin hieman hunajaa ja pakastin pienehköihin purkkeihin. Näin raastetta voi ottaa yhden annoksen kerrallaan pakastimesta edellisenä iltana ja syödä aamulla esimerkiksi kaurapuuron ja maidon kera.