Tänään oli suvulla taas juhlapäivä: sukulaisperheen kuopuspoika pääsi ripille. Koko laaja suku oli mukana jo konfirmaatiojumalanpalveluksessa. Suvun perinteiseen tapaan juhlaa jatkettiin nuoren kotona lounaalla ja kakkukahveilla. Herran Siunaus –riipuksen hankimme nuorelle lahjaksi paikallisesta Missiokaupasta. Tuon riipuksen mallina on käytetty Jerusalemista vuonna 1979 löydettyjä kahta hopearullaa, joissa on muinaisheprealaisin kirjaimin kaiverrettuna Herran siunaus (4. Moos. 6:24- 26). Hopearullat ovat 2 500 vuotta vanhoja ja siten ne ovat vanhin tunnettu Raamatun katkelma. Tuo riipus on sopiva myös merkkipäivälahjaksi. Sen tuotto on raamattulähetykselle, koska se on Pipliaseuran markkinoima tuote.

Puolukkapiirakat ovat tulossa uunista. Olin luvannut leipoa miehelle pullaa, mutta se oli jäänyt tekemättä, joten piti lunastaa lupaus. Niinpä tein pullataikinan ja siitä pyöreitä piirakoita. Sauvasekoittimella hienonnettua ja hillosokerilla maustettua raakaa puolukkaa laitoin täytteeksi.

Keitin tänään illalla myös taas kymmenen litran verran puolukoita kiinteäksi hilloksi. Siis aineksina oli 10 litraa puolukoita, 2 kiloa sokeria ja pussi punaista Melatinia. Hieman vähemmän kypsiä puolukoita oli mukana, jotta sain sauvasekoittimella hienonnetun massan hyytymään.

Keitin puolukkapuuron. Puolukoita ja vettä keitin ensin jonkin aikaa, sitten lisäsin ruisjauhoja. Haudutin. Kun puuro jäähtyi, vatkasin sen sähkövatkaimella ja laitoin mukaan hieman hunajaa makeutukseksi.