Mökillä ei satanut aamupäivällä lainkaan. Vähitellen yön jälkeen oli kuivaa ja aika harventaa porkkanat ja kitkeä kasvimaata ja perunamaata. Jotta tuo olisi onnistunut, niin hyttyshuppu oli laitettava päähän. Itikat olivat tosi hanakalla päällä.

 

Mies tutki verkot ja saimme kahdeksan isoa ahventa, joista riitti lounasta tänään ja jäi toiseenkin kertaan. Järvellä nousi sumua, koska vesi oli lämpimämpää kuin ilma: parikymmentä astetta oli jo veden lämpö. Mukava oli uida saunomattakin.

 

Saunan verannalla kuten mökinkin verannalla on isossa Iittalan lasipurkissa tulomatkan varrelta poimittuja lupiineja. Ne ovat hetken kauniita.

 

Tatar leviää hyvin mökilläkin.

Kurkut ja kurpitsat on taas istutettu mökilläkin, edelleen kaivonrenkaisiin, joissa on lämpöä antamassa hevosenlantapatteri mullan alla ja harso päällä kepeillä tuettuna kasvihuoneeksi.

 

Myyrä on tehnyt tuhojaan. Vielä eilen olivat kaikki maa-artisokan varret pystyssä.  Tänään mies huomasi, että muutama varsi oli katkennut ja jotain näkyi liikkuvan niiden luona. Niinpä sitten jätimme giljotiinilossan maa-artisokkamaahan odottamaan vierailuja.

 

Juhannusruusut alkavat olla jo ohikukkineet. Kun olin viikon poissa kotoakin, niin sinä aikana monet kasvit kukkivat vauhdilla tavallaan jo ennen aikojaan.

Illalla mökillä satoi reilusti, kun tulin siunauskeskustelusta. Saunasta oli vähemmän mukava mennä uimaan vesisateessa, mutta eihän tuo sentään kastellut sen enempää. Järven vesi vain oli paljon lämpimämpää kuin sadepisarat.

Sana tälle päivälle: "Viha ajaa ihmiset toisiaan vastaan, rakkaus peittää paljotkin rikkomukset." (Sananlaskut 10:12)