Hieman on jo joulutavaroitakin siivoiltu pois: Seimiasetelman siirsin jo säilytyspaikkaansa. Muutama ikkunalla ollut kynttelikkökin on jo odottamassa seuraavaa joulua. Joulukuusi vielä on täydessä tällingissään.

Olen suunnitellut hiihtoretkeä helmikuun lopulta lähtien. Luin Pyhien Polkujen tiedoista, että Pyhät polut kulkevat myös laduilla Pohjois-Karjalasta Etelä-Savoon - Joensuusta Enonkoskelle. Hiihtomatkaa kertyy tälle reitille reilut 200 km. Siihen tarvitaan yhteensä 7 vaelluspäivää ja kuusi yöpymistä. Päivittäiset hiihtomatkat ovat 20-40 km. Kyseessä on jälleen täysihoitovaellus, joka sisältää oppaan/oppaiden palvelut. Huoltoauto kuljettaa varusteet yöpymispaikasta toiseen, jolloin jokaisella on vain pikku reppu kannettavanaan. Lähde mukaan hiihtämään!
Hiihtopäivä oli tänään meillä kummallakin, kun pari päivää jäi väliin. Minulla oli tarkoitus hiihtää jo aamupäivällä, mutta vasta reilusti puolenpäivän jälkeen tuli täälläpäin latukone avaamaan ladun. Kymmenkunta kilometriä hiihtelin yksikseni. Ei ketään muuta hiihtäjää näkynyt, vain muutama koululainen koulusta palatessaan oikaisi latuja pitkin.
Suojasää. Puista on tippuneet lumet ja vesipisaroita vain näkyi oksilla. Luulin jo saavuttavani miestä hiihtokilometreissä, mutta edelleen olen vain kolmasosan hänen hiihtomäärästään sauvonut. Kustaa Vilkuna Ajantiedossaan mainitsee vuoden ensimmäisen suojasään tietävän sen, että siitä on 200 päivää elonkorjuuseen. Toisaalta sanotaan kuitenkin, että jos tammikuulla tihkuu vettä, niin toukokuulla tuikkii lunta.  
Sain tänään lainaksi Minnalta parit sukkapuikot, joista pitää valita, kummilla alan neuloa sukkaa. Omat olivat liian ohuet käsialaani nähden. Mallitilkun tekeminen on edessä!