Poikkesimme pikaisesti puutarhamyymälässä. Ilmoituksessa oli persikkapuu, mutta se oli tehnyt jo kauppansa. Viime kesänä hankimme pari aprikoosipuuta, jotka näyttävät talvehtineen hyvin ja odotamme innolla niiden kasvuun lähtöä samoin kuin viiniköynnöstenkin, jotka talvehtivat ulkona toista talvea. Viime vuonna tuotti toinen niistä jo rypäleitä. Puutarhamyymälässä tutustuimme erilaisiin kasveihin ja meitä kiinnosti puista erityisesti luumukirsikka, mutta hankinta jäi vielä seuraavaan puutarhamyymäläreissuun. Mies ajatteli hankkia myös mesimarjaa.

Samalla reissulla poikkesimme perinnetilalla tutustumassa vanhoihin maataloustyövälineisiin ja työmenetelmiin kuten pärekaton tekemiseen. Esineitä oli vanhoissa aitoissa ja tuvassa ja mm. talon salissa oli 1800-luvulta arvokas kaappi ja muutakin maaseudun vanhaa perinteikästä viime vuosisadan alkupuolelta olevaa esineistöä.

Ilta on kulunut huomisen saarnan viimeistelyssä enkä ole kerinnyt ulos enempää. Niinpä käväisimme lenkillä ennen saunaan menoa. Sammakot uivat lähiojassa ja sammakonkutua näkyi myös.  Koivut ovat jo isoilla hiirenkorvilla.

1241287443_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valkovuokot ja sinivuokot ovat metsässä kukkakenttinä. ”Taas kukkasilla kukkulat, oi Herra, kaikki vyötät…”

1241287497_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maljakossa kukkivat jo omenankukat.  

Olen lueskellut yhdysvaltalaisen toimittajan A.J. Jakobsin teosta Raamatullinen vuosi. Hän kertoo yrityksestään noudattaa Raamattua mahdollisimman kirjaimellisesti. Hänen taustansa on juutalainen, mutta hän sanoo olevansa agnostikko. Perhe oli antanut hänelle kuitenkin juutalais-kristilliset arvot. Jakobs tutki tarkkaan raamatun monia eri käännöksiä ja pyrki noudattamaan käskyjä ja säännöksiä mahdollisimman tarkasti. Hän koki monia hyvinkin huvittavia hetkiä, jos ahdistaviakin.