Aamulla nousin ylös ennen heräämistä (!), koska piti viedä auto huoltoon. Auto oli alkanut heti vuosihuollon jälkeen näyttää (abs)-merkkiä eli jotain oli vialla jarruissa. Niinpä vein auton samaan paikkaan, missä huoltokin oli ollut ja tarkistusajon jälkeen huoltomies tutki sulakkeet ja jotain muuta eli löytyi jokin katkennut pieni metallilevy, mikä se sitten lieneekin. Hän uusi sen ja niin hälytysvalo sammui. Kuulemma tuo on autoni tyyppivika. En joutunut maksamaan tuosta mitään, kun juuri oli ollut ns. huolto. MInulle on käynyt kolmena vuonna peräjälkeen jokin vika katsastus- ja vuosihuollossa eli ei ole tehty työtä kunnolla. Tällä kertaa vaihdoin korjaamoakin, mutta taas kävi kämmi. Mietin, että tehdäänkö naisille nuo huoltotyöt niin huonosti, että firma saisi rahat ja ihmisen taas uudelleen??? mitään ymmärtämättä... Nyt sain olla vieressä katsomassa, kun tuo homma tehtiin ja niin sain auton myös hyvin nopeasti... ja hyvin työ tehtiin.

Mustikkamehun pullotusta oli eilen ja tänään. Mielestäni mehusta tuli maistuvaa. Mäski eli kuorijäte, josta mehu valui pois, purkitetaan puolen litran purkkeihin ja pakastetaan. Talvella siitä saa hyvää puuroa mannaryynien tai ruisjauhon kera.

Pieni hieno mies ja pikkusisar kävivät äitinsä kanssa aamupäivällä. Pihalla kiersimme katsomassa tietysti hiekkakasan, jonne hetkeksi kerkisi leikkimäänkin ja sitten nautiskelimme niin valkoisista kuin punaisista viinimarjoista ennen sisäleikkejä. Duplolegot ja tietyt kirjat pitää näet olla joka kerran esillä. Pianon pimputtaminenkin muistuu aina mieleen.

Osaan jo kirjoittaa oman nimenikin.

Iltapäivällä sukelsimme miehen kanssa metsän siimekseen haahuilemaan ja etsiskelemään mustikoita. Pian alkaa taas puhdistussouvi pihalla.

Ruoaksi tein maa-artisokka-porkkanakeittoa. Keittoon tuli puoli litraa maa-artisokkasosetta ja neljänneslitra porkkanasosetta, litra vettä, pari teelusikallista valkosipulia, 2 kasvisliemikuutiota, valkopippuria ja ripaus suolaa sekä kaksi desiä kermaa ja pinnalle runsaasti persiljaa.