Mätäkuukin loppui. Ja on Pärttylin päivä, jolloin voi ruveta nauttimaan viljellyn maan antimista: ”Perttuna on uutisleipä ja puuro pöydällä, ei ole köyhä ja kallis aika.” Nauriin ja perunan syönti oli nyt vanhana aikana luvallista eli sai nyhtää jo kokonaan perunat varsineen. (Kustaa Vilkunan Ajantieto).

Kuivasimme timjamia, jota kasvaa maustemaassamme. Timjami on pieni varpu tai rönsyilevä, matoksi leviävä, monivuotinen, tuoksuva kasvi. Eri timjamilajit voivat maistua hyvin erilaiselle. Timjamia eli tarha-ajuruohoa (Thymus vulgaris) on käytetty keskiajalta lähtien yrttinä ja lääkkeenä. Timjami sopii moniin ruokiin ja teenäkin sitä voi käyttää. Timjamia käytetään maustamisessa paljolti meiramin tapaan. Timjamissa on tymolia, jota käytetään mm. suuvesissä ja hammastahnoissa. Timjamia voi lisätä pistokkaista, ja siemeniä saa runsaasti, jos pölyttäjiä on lähistöllä (Se on hyvä mehiläiskasvi!).

Sana tälle päivälle: ”Kuinka ihanat ovat vuorilla ilosanoman tuojan askelet! Hän
ilmoittaa rauhan tulon, tuo suuren ilosanoman, hän tuo pelastuksen
sanoman.” (Jesaja 52:7)