Tanaankin aamulla oli maa kuurassa ja viilealta on tuntunut koko paivan. Toki makea kivutessa Sarriasta lahtiessa polkua pitkin ylos tuli aikamoinen hiki, mutta muuten ei pahemmin ole palellutkaan, kun oli kasineet kadessa ja huivipipo paassa ja pitkat kalsarit ja pitkahihainen puserokin fleezen ja tuulitakin alla. edes iltapaivalla ei ole tuntunut lampimalta.

Koko paivan kuljimme caminoa pitkin. Katselimme mahtavia maisemia ja nautimme kulkemisesta kastanjoiden, tammien ja omenapuiden alla. Tosin polku oli osin aika kivinen ja hankala kavella, mutta sitkeasti sita pitkin kuljimme. Ainakin 10 kilometria polku kulki kiviaitojen valista kujaa mutkitellen ja lehmia tuli tanaankin vastaan, mutta koko matkan oli polulla lehmanlantakasoja, joita oli paras vaistella -tosin mies astui kerran jopa vahingossa tuoreeseen... no, myos lampaanpapanoita tuntuu olevan jatkuvasti polulla. Lampaita, lehmia ja hevosia olemme tanaankin niityilla nahneet. Omenissa olemme pysyneet tosi hyvin, kun niita on puista polulle tippunut ja silloin talloin olemme mukaan jonkin poimineet ja syoneet. Tuntuu, etta omenia ei puistaan kukaan keraa, kunnes yhdessa kylassa naimme, etta niita sakitettiin parissa talossa.

Matkan varrella poikkesimme pariinkin kahvillaan kahville/teelle ja tietysti kaytimme muutenkin kahviloiden palveluja eli ne ovat vessapaikkoja!

Pysahdyimme pari kertaa syomaan omia evaita tien varteen myos. Toisella kertaa istuimme yhden niityn vierella ja katselimme kauas kyliin ja vuorille ja otimme tuulensuojassa aurinkoa samalla -ei tosin kovin lammittanyt siinakaan, mutta kaunis paikka evashetkelle.

Kaunista taalla on muutenkin. Kun olemme lukeneet toisten mnatkakertomuksia, harva on kirjoitellut naiden vuorten ja kylien kauneudesta ja maisemista. Kevaalla kun nuo omenapuut kukkivat, mahtaa olla tosi kaunista ja tuoksu hyvaa -nyt isoimmat tuoksut tulevat navetoista, joita tuntuu olevan taallapain joka kulmalla tai sitten camino kulkee juuri navetoiden kautta.

Portomariniin saavuimme kai kahden paikkeilla. Kartasta olimme katsoneet, etta taalla on jarvi tms. mutta joki tuolla alhaalla menee aika pienena. Onneksi ei ole satanaut reisullamme kuin yhtena paivana kunnolla.

Portomarinissa olemme majoittuneet majapaikaan, jossa ei ole keittiota -harmi, mutta onneksi meilla on vedenkeitin!