Eilen illalla kävimme ensimmäistä kertaa tänä syksynä sauvakävelyllä. Emme olleet pitkään aikaan käyneet kuntopolulla muutenkaan eli emme kevään jälkeen.  

Tänään Aleksis Kiven päivänä ja 101010-päivänä moni myös vietti häitään. Monessa seurakunnassa oli tarjolla mahdollisuus tulla vihittäväksi esteettömyystodistuksen kanssa ilman isompia juhlallisuuksia. Toki muulloinkin seurakunnassa voidaan vihkiä koska vain, jos esteettömyystodistus on kunnossa. - Omassa seurakunnassamme kymmenvuotiaat viettivät tänään kello 10 kymppisynttäreitään ensin jumalanpalveluksessa ja sitten jatkoa oli seurakuntatalolla monenlaisen mukavan kanssa.
 
Olimme sunnuntaikävelyllä Unkariin. Suomi-Unkari Seuran 60-vuotisuutta juhlittiin tänään Sunnuntaikävelylle Unkariin -yleisötapahtumassa Wanhassa Satamassa Helsingin Katajanokalla. Unkari näkyi, kuului ja maistui. Oli monenlaista ohjelmaa.
 
Hunajakakkujen tekijä Angéla Milner koristeli pipareitaan eli hunajakakkuja.
Angéla Milner esitteli koristelutekniikkaa ja myi jo koristeltuja joulupipareitakin ja nimikoituja hunajakakkusydämiä.
 
Kokki Sami Garam teki unkarilaista ruokaa, jota sai myös maistella. Yhtenä ruokalajina oli unkarilaista paprikakanaa:  
"1 kg broilerinrintaa
100 g possun rasvaista kylkeä
1 punainen paprika
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
4 rkl paprikajauhetta
½ tl cayennepippuria
1 prk smetanaa
mustapippuria
suolaa
 Leikkaa ihra mahdollisimman pieniksi kuutioiksi, samoin sipuli, paprika ja valkosipuli. Kuumenna valurautapata tai paksupohjainen pannu ja aloita paistaminen ihrasta, jonka voit toki korvata öljylläkin. Pudottele kananpalat hetken kuluttua pataan ja ruskista pinnat. Lisää kuutioidut sipulit ja paprika sekä kuivamausteet. Kuullota vielä tovi ja kaada astiaan vettä haudutusnesteeksi ja smetanaa kermaisuuden takeeksi. Anna hautua kypsäksi ja tarjoa itse tehtyjen tuorepastapallukoiden (galuska) tai makaronin kanssa." Ohje löytyy hänen kotisivuiltaan.
Opiskelimme myös unkaria pikakurssilla eli 15 minuuttia. Putkipitko-myyntikojussa myytiin Kürtőskalács-pullaa, mikä on laktoositonta ja kananmunatonta, mutta jonot olivat niin pitkät, että jäimme ilman, kun bussi lähti jo kotimatkalle.
Bussilta kiirehdimme vielä pelaamaan lentopalloa. Taas saimme yhdessä sukuporukan kanssa nauraa omille ja toisten kömmähdyksille ja hyville suorituksille. Välillä naurua ja välillä taputuksia!