Näin Lainanpäivänä kävin työreissulla myös kirjastossa lainaamassa vaihteeksi muutaman kirjan. Kirjastossa oli myös myytävänä poistokirjoja, joita katselin. Samalla muistin, että ei enää yhtään tavaraa hankita – no, ostin kuitenkin muutaman sisustuslehden yhteensä puolella eurolla, ja aion ne kiikuttaa tutkittuani läheiseen lehtilaatikkoon. Ei siis ylimääräistä pitkään kotona.

 
Tässä namibialaisia punostöitä.
Aamupäivällä tutkin eri puolilta maailmaa olevia tavaroita ja lajittelin niitä kasoihin, jotka pitää pakata laatikoihin ja viedä seurakuntien lähetystoimiston varastoon tarpeellisempaan käyttöön kuin meillä kotona komerossa. Siis ne ovat menossa lainattavaksi erilaisiin tapahtumiin kuten lähetysnäyttelyihin.
Lunta on tullut taas monen monta senttiä ja tiet olivat aika pöpperöisiä, kun kävin siunauskotikäynnillä. Onneksi ei ollut tiukkaa aikataulua, vaan voi ajella kaikessa rauhassa, koska isommatkin tiet olivat ylen lumisia. Auraajat odottelivat varmaan lumisateen loppumista ennen kuin lähtivät hommiinsa. Nyt vielä illalla tuuli tuivertaa lunta uudelleen teillekin.
”Hopeat, kullat Herran on,
päiväni myös ovat Herran.
Aika kun saapuu tuomion,
lainaansa kysyy hän kerran.
Auta siis käymään tietäsi,
niin kuin sen kuljit, Herrani,
palvellen matkalla muita.” (Virsi 434:4)