Vettä on tullut vihdoin ja kun sitä tuli, tuli reilusti kerralla. Vettä tuli runsaasti verannalle asti: matto vallan ui siellä ja saappaiden sisäänkin vesi oli roiskunut. Kuitenkin esimerkiksi perunamaa oli aivan kuiva sateen jälkeen ja perunat ylen pieniä vielä – taisimme lannoittaa liikaa, kun varret ovat kasvaneet hyvin, vaikka ne kuivuuden takia lotkassa olivatkin..

Kukat tuo ukkossade raiskasi maahan. Niin päivänkakkarat  kuin jalopähkylät ovat ihan maassa ja kukat entisiä, samoin ukonkellot. Perunanvarretkin ovat maassa ja osa kurpitsojen lehdistä katkenneina.

Rankan ukkossateen jälkeen aurinko paistaa taas ja tuuli kuivattaa. Metsä on vielä märkä ja mustikat myös.

Mökillä venekin oli lähtenyt omille teilleen. Joku oli käyttänyt sitä luvatta eikä ollut vetänyt sitä tarpeeksi pitkälle maihin, vaan jättänyt osan veden päälle. Kun sitten oli satanut reilusti, niin veneeseenkin satoi vettä ja veden paino heitti sen irti rannasta. Uiden vene saatiin sentään kiinni. Järven vesi onkin ollut jopa 26-asteista metrin - puolentoista syvyydessä.

Raamatun sana tänään: ”Herra on kaikkivaltias Jumala, hänen nimensä on Herra! Käänny siis Jumalasi puoleen, ole uskollinen ja noudata oikeutta ja pane aina toivosi Jumalaan.” (Hoosea 12:6-7)