Tänään on Veikon ja Velin ja Veijon nimipäivä. Veikko-nimen varhaisin muoto on Veljyt tai Vely, kertoo Pentti Lempiäinen Nimipäiväsanoissaan.

Pieni hieno mies on viettänyt päivää meillä. Kävin aamuaikaisella hänet hakemassa tällä kertaa autolla. On ollut pakkaspäivä, joten olemme olleet vain sisällä. Päiväunia yritimme tunnin verran sängyssä, mutta emme kumpikaan nukkuneet, mutta lepäsimme sentään.  Pitkin päivää olemme lukeneet kirjoja: lähinnä Scarryn kuvakirjoja , Raamatun kertomuksia, laulukirjoja ja Minttukirjaa. Olemme myös kuunnelleet CD:ltä lastenlauluja ja pieni hieno mies liikkuu musiikin tahdissa hienosti. Olemme ajaneet leikkupuimuria, traktoria, kaivinkonetta ja rakennelleet legoista mm. junia. Niin ja tietysti pikkuautojen kanssa on touhuttu.
Mies kokeili leipäkoneella myös pullaa ja minä tein sillä taas porkkanaleivän, kun tuota porkkanaa nyt sattuu olemaan. Ja pieni mies on nauttinut tuoreesta lämpimästä leivästä ja pestotuorejuustosta. Toki olemme ruokaakin syöneet päivän mittaan.
Puhelinsoittoa olemme odotelleet, mutta ei vielä tähän aikaan ole tullut. Niinpä alamme vähitellen laitella miestä sänkyyn yöpuulle – voi olla vaikea paikka olla ensimmäistä kertaa yökylässä – päiväunilla on oltu usein, mutta tähän asti vaunuissa tai rattaissa.