Kävimme mökillä. Eilen ja tänään kävimme karpalossa – yhteensä yli kaksi ämpärillistä karpaloa lähisuolta. Siellä kykimme poimureiden kanssa suopursujen tuoksussa hirvikärpästen ahdistellessa. Suolla kasvoi myös paljon juolukoita, mutta niitä emme keränneet. Mustikoita oli vielä paljon hyviä, maukkaita, mutta kokosin sen verran, että sain mustikkapöperön. Tänään säikähdin pahemman kerran. Selän takaa kuului yhtäkkiä hirveä läähätys – toisten marjastajien, puolukanpoimijoiden, koira oli yllättänyt minut. Poimimme eilen myös ämpärillisen puolukoita vietäväksi eteenpäin – meillä on jo oma kiintiö täynnä.

Karpaloita on paljon tänä vuonna.
Juolukoitakin löytyy.
Teimme mökillä myös sienilenkin: suppilovahveroita, kantarelleja ja suolasieniksi kelpaavia sieniä niitäkin reilu pari ämpärillistä. Onpa putsaamista taas tiedossa niin marjoissa kuin sienissä.
Mökillä mies nosti katiskasta isohkon hauen. Hän otti sen ämpäriin ja lähti perkaamaan haukea. Ensin lasketaan veri pois ja sitten vasta kolkataan – mies otti hauen käteen ja alkoi laskea verta pois, mutta nyt hauki suuttui ja iski hampaansa miehen käteen: siihen jäi kolmeen kohtaan haavat peukalontyven tienoille. Veri roiskuikin miehen kädestä! Hauesta kyllä tuli filettä: päivän ruoka oli taas taattu.
Hauki löytyi katiskasta.
Illalla saunoimme ja uimme saunasta monta kertaa. Tänään aamulla ja vielä kotiin lähtiessä uimme. Veden lämpötila oli vielä 17 astetta.
Sana tänään: "Älkää olko kenellekään mitään velkaa, paitsi että rakastatte toisianne. Joka rakastaa toista, on täyttänyt lain vaatimukset." (Roomalaiskirje 13:8)