Ensimmäinen aurinkoinen lämmin kevätpäivä: seitsemän astetta plussaa! Aurinkoinen ilma houkutti mehiläiset ensimmäistä kertaa neljään kuukauteen ulos. Mehiläiset olivat kevään puhdistuslennoilla. Mehiläiset käyvät hankeen tyhjentämässä suolistonsa, koska ne eivät koskaan tyhjennä suolistoaan pesään. Vaikka talven aikana ruoka on puhdasta, niin talven jälkeen tulee tarve tyhjentää suolisto, kun ensimmäinen lämmin päivä tulee kuten tänään. Se näkyi rusehtavina läikkinä pesien ympäristön valkoisilla hangilla.

 1238514518_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mehiläinen puhdistuslennolta palattuaan

Käväisin asiointimatkallani myös pienen hienon miehen luona. Poika on kehittynyt taas huimasti tällä välin, kun emme olleet tavanneet. Hän oli edelleen kiinnostunut askelmittaristani. Varmaan kohta vuoden se on ollut lähes jokaisen tapaamisemme kiinnostus. Askelmittari näet roikkuu pojalle näkyvissä farkkujeni vyötäröltä. Pieni hieno mies kulkee sellaista vauhtia, että pitäisi mitata hänenkin päivän mittaan taapertamansa askeleet. Joten kai askelmittari on piakkoin hänelle omaksi hankittava! Onkohan kukaan laskenut pienen lapsen päivän mittaan kulkemia askeleita?

Rairuohon siemenet on kylvetty tänään pääsiäistä varten. En laittanut niitä multaan, vaan vain märän talouspaperin päälle. Kylvöalustakin on jalallinen kakkulautanen. Pääsiäiskaktus kukkii jo komeasti.

1238514595_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pääsiäiskaktus