Sain tunnustuksen ElmiHelmiltä Elmin blogista jo jokin aika sitten. Kiitos. Tänään on vihdoin aikaa vastailla siihen. Samalla pitää kertoilla muutamia asioita itsestään.

Ensiksi tulisi kertoa lempiruoka. Paljon on noita mieliruokia, mutta yleensä keitot ovat kaikkein parhaita. Kalakeitto ja (uudelleen lämmitetty) lihakeitto lienevät maukkaimpia.

Toiseksi mainita lempimakeinen. Tuo on helppo: lakritsa, lakritsa ja vain lakritsa. Vaan kun en saa sitäkään syödä niin paljon kuin haluaisin, ehkä kerrallaan yhden lakupötkön verran kaliumvajauksen takia. Toisena voisi olla kuitenkin tumma laktoositon suklaa. En yleensä syö makeisia kovinkaan usein. Meillä kotona on makeiskippo näkyvillä, vaan en sitä edes huomaa viikkokausiin.

Kolmanneksi pitäisi luetella lempiluettava. Raamattu ja päivän sanomalehti. Toki paljon muutakin, elämänkertoja, matkakuvauksia, lähetystyöstä, niin ja tietysti tulee mieleen Alexander McCall Smithin Mma Ramotswe-sarja botswanalaisen naisetsivän Mma Ramotswen elämästä ja hänen Naisten etsivätoimisto No 1:stä.

Neljänneksi mieluisin tapa tehdä käsitöitä. Se on autossa miehen ajaessa sukan tms. neulominen, toki myös mukavassa omassa keinutuolissa neulominen on miellyttävää.

Viidenneksi lempielokuvaa kysytään. Aika vaikeaa. Erityisesti tällä hetkellä Aki Kaurismäen elokuvat puhuttelevat, samoin Klaus Härön.

Jakaisin tämän tunnustuksen eteenpäin vaikka kuinka monelle ihanalle blogille, mutta kun pitäisi vain viisi valita, niin tässä ensimmäiseksi mieleen tulevat:  Vuoden kulku, Vaari kutoo, Kaikki kotona?, Uskoa etsimässä ja Tuulennon tupa. Ehkä olette saaneetkin jo tuon tunnustuksen, mutta tässä se uudelleen.