Luin kirjan Nykynaisen niksit, joita oli koonnut Irmeli Castren. Jotain uuttakin sieltä löytyi vanhoihin naisten niksikirjoihin verrattuna. Moneen kertaan tuotiin esiin muun muassa mikrokuituliinojen ja ihmesienten hyödyllisyys. Ihmesienet muistuttavat toimintaperiaatteeltaan pyyhekumia. Se vain kostutetaan ja puristetaan kuivaksi ja tahraa pyyhitään kevein ja pyörivin liikkein. No kokeilinpa tietysti ja tuo toimi! Tapettiin oli tullut likaa ja pyyhin sitä pois ja eipä tuota seinää tarvinnutkaan uudelleen tapetoida.

Tänään on ollutkin siivouspäivä. Putsailin keittiön hyllyjä ja laatikoita. Tein löytöjäkin. Kattilakaapin perillä oli lasikattila, jota voi käyttää hellalla ja uunissa. En ollut muistanut vuosiin sen olemassaoloa.  Vision- lasipata, tummennettua lasia taisi olla 1980-luvulla useassa kodissa.
Paikallisessa lehdessä oli sananlasku ”Lippu liinaa, lappu lautaa, pala rautaa ja sit hautaa”. Ja selitys, että kuollut ei tarvitse muuta. Ihmisen maallinen tomumaja ei tarvitse ilmastoituja, mukavia olosuhteita maanalaiseen oloonsa. Sanotaan myös, että harva ottaa mitään mukaan täältä lähtiessään.  Näin se on, että mitään maallista omaisuutta emme voi viedä mukanamme. Olemme sitten nuoria tai vanhoja, rikkaita tai köyhiä. Tasa-arvo toteutuu: Jos ei syntyessä, niin ainakin lähtiessä.