Mökillä olimme eilisillasta lähtien. Monen monta kertaa uimme ilman saunaa ja saunasta. Veden lämpötila on nyt 24 astetta.

 
Mies rakensi portaita laiturilta saunalle. Hän sai ne melkein valmiiksi. Kaiteet tosin vielä puuttuvat ja viimeistely muutenkin. Portaita pitkin pääsee jo kulkemaan saunan verannalle asti.
Peruna on alkanut kukkia mökillä. Siellä kukkivat myös harjaneilikat, niin tummanpunaiset kuin vaaleanpunaiset yksilöt. Kesäkurpitsakin oli aloittanut kukkimisensa.
 
Mökin kasvimaalla kasvaa tänä vuonna (kuvassa edestä ja vasemmalta lähtien)kehäkukkaa; tilliä, salaattia; Piparjuurta, sitruunamelissaa, mäkimeiramia, minttua, lipstikkaa (ja taas piparjuurta); porkkanaa, hernettä; perunaa. Toki myös monenlaisia sipuleita: kepasipulia, pillisipulia ja ruohosipulia sekä raparperia ja persiljaa, jotka eivät näy tässä kuvassa.
Minä vietin aikaa mökin pihalla mustikanvarpujen seassa. Poimin tällä kertaa vielä käsin kuutisen litraa mustikoista pihasta. Seuranani oli mustarastas. Kaunis! En kyllä oikein siitä välitä, koska se oli vienyt kaikki raakileet kriikunapuusta edellisen mökkikertamme jälkeen ja nyt söi innolla mustikoita ja metsämansikoita. Aikaisemmin se oli repinyt herneet ylös maasta ja ilmeisesti kaikki kantarellin alutkin, kun ne olivat täysin hävinneet. Peitin punaisenviinimarjapensaan harsolla, kun verkkoa ei ollut mökillä siihen hommaan, jottei tuo mustarastas veisi senkin vähäisiä marjoja. Ovela tuo lintu on!
Nyt kastelemaan pihan kasveja kotona ja kasvihuonettakin!
Sana tälle päivälle: ”Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen. Minä annan henkeni teidän sisimpäänne ja ohjaan teidät seuraamaan säädöksiäni, ottamaan varteen minun käskyni ja elämään niiden mukaan.” (Hesekiel  36:26-27)