Kävin aamulla jumalanpalveluksessa. Loppusoittona oli Marko Hakanpään Trumpettisävelmä, joka oli meidän häissämme loppusoittona.  Kirkosta poislähdettäessä jokainen nainen sai äitienpäiväruusun.

Päivällä kävin viemässä ruusuja hautausmaalle mummon haudalle. Jo pari päivää sitten vein omalle äidille ja äidin mummolle ruusut mökkimatkalla, siis nekin hautausmaalle.

Miehen kanssa kävimme kahvilla/teellä. Matkalla näin tien vierien rinteillä paljon kukkivia voikukkia. Samoin niitä kasvaa vaikka suoraan asfalttisen jalkakäytävän reunassa. Omassa pihassa eivät voikukat vielä kuki.

(Arno Forsius ?)

Löysin kuvan paikkakunnan sairaaloiden sairaalakuvien näyttelystä sairaalasta, jossa olin syntynyt. Synnyttäjien olot olivat olleeet paikkakunnalla huonot. Ahtaus oli suuri, erikoislääkäreitä ei ollut ja välineistö oli vanhanaikaista. Siksi kaupunginkätilö ryhtyi perustamaan yksityistä synnytyslaitosta.Tuo yksityissairaala oli perustettu vuonna 1947 entiseen Salpaushovin hiihtohotelliin. Potilassijoja oli molemmissa kerroksissa. Sairaalassa oli tilaa 35 potilaalle. Synnytyshuone oli yläkerrassa, samoin lastenhuone ja tutkimushuone ja puhdas leikkaussali. Alakerrassa oli epäpuhdas leikkaussali (?), asuntoja ja keittiö. Puinen rakennus sijaitsi  rinteessä. En tiedä, milloin se on purettu. Sairaala toimi tuossa rakennuksessa vuoteen 1956.

"Mitä silloin multa puuttuu,
kun Herra huolen kantaa?
Turhaan sielu häneen suuttuu.
Hän taivaan leipää antaa,
elävää vettä juottaa,
se virvoituksen tuottaa.
Hän antaa Pyhän Hengen." (Virsi 374:1)

Illalla vielä kävin pelaamassa lentopalloa. Tasapeli miesten ja naisten kesken! - Eivät naiset saaneet tasoitusta edes äitienpäivän kunniaksi... Miehen veljeltä saimme me naiset  pieniä kukkien taimia, zinniaa ja leukoijaa, äitienpäivälahjaksi.