Olin Lahdessa kirkkopäivillä. Tasaus kiinnitti huomioni heti aluksi torille tultuani.

Ostin Lähetysseuran tasauspöydästä kierrätysmateriaalisormuksen, joka oli tehty napista. Se oli aivan punaisen kevättakkini värinen!

Nepalilainen näkövammaisten musiikkiryhmä oli mukana kirkkopäivillä esiintymässä Nunulla on unelma -esityksessä. Nunu halusi oppia lukemaan, mutta hän oli köyhä ja rampa tyttö alakastisesta perheestä. Esityksessä Nunun tarinaa kuljetettiin muusikon, näyttelijän ja tanssijan voimin vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Innostava tarinan toteutus. Yleisö eli mukana tässä Lähetysseuran ohjelmassa, jonka toteutuksesta vastasi Antti Sevanto.

Katsoin myös Seitsemän päivää - Raamatun luomiskertomus catwalkilla. Lavalla oli nuorten taitajien suunnittelemia fantastiapukuja ja naamioita kierrätysaatteella. Planeetat, tähdet, meren elävät, kasvit, puut , eläimet, ihminen...

Kävin kuuntelemassa emerituspiispa Eero Huovisen ja arkkiatri Risto Pelkosen keskustelua hyvästä elämästä. Kuuntelijoita haastettiin myös miettimään asiaa omalta kohdaltaan.

Kuljin kaupunkipyhiinvaelluksella Lahden kaduilla, kulmissa ja kortteleissa. Odotin siltä paljon enemmän kuin mitä se oli. Siksi petyin, kun opasteet olivat niin huonot, vaikka itse paikat oli ideoitu aika hyvin. Tällä pyhiinvaelluksella voi tutustua muotoiluteoksiin, jotka herättelivät aisteja ja ajatuksia Pyhyyden kokemisesta ja elämän syvimmistä kokemuksista.

Tämä teos kertoo tarinan elämän särkyneisyydestä ja eheytymisestä. Teoksessa halutaan kuvata prosessia, jonka särkynyt ihminen käy läpi kasatessaan minuuden osia takaisin yhteen.

Matkalaukkualttari muodostuu ihmisten keräämistä simpukoista, joita on löytynyt kirpputoreilta. Tämä oli linja-autoasemalla!

Pauli Lindströmin suunnittelema kappeli Lanun puistossa Kariniemessä oli vaelluksen päätepiste.

Raamatun sana tänään: "Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä." (Psalmi 23:6)