Tänään on kesäpäivänseisaus eli pohjoisella pallonpuoliskolla vuoden pisin päivä. Aurinko paistaa kohtisuoraan taivaalta Kravun kääntöpiirillä ja on pohjoisimmillaan vuotuisessa liikkeessään. Päivä alkaa nyt lyhetä!

 

Saskatoonin marjat alkavat punertua ennen mustumistaan eli kypsymistään. Jokohan pitäisi laittaa suojaukset räksien takia?

 

Kevätkamman aikana seurattiin tätä piha-aluetta. Nyt kesällä se alue viheröi todella rehevästi ja kasvattaa monenlaista: rypäleitä, maa-artisokkaa, perunaa, karviaisia, omenoita ja luumuja.

Mies löysi tänään taas hatullisen metsämansikoita. Ne kypsyvät todella vauhdikkaasti. Jälleen lähtee tänään myös uusi kuivurillinen mäkimeiramia kuivumaan. Maustekasvit ovat tänä kesänä ottaneet valtavan spurtin, kuten koko kasvimaa - ainakin mitä rikkaruohoihin tulee.

Kävin ystävän kanssa mökillä saunomassa ja uimassa. Tapasimme mökillä myös kummitytön, joka olit tullut viettämään vapaapäiviään sinne luonnon helmaan. Siellä ei satanut, mutta ukkonen jyrisi pitkin illansuuta, vaikka kotona oli satanut sillä aikaa ainakin 15 mm.

 

Myyräntyöt jatkuvat: Mökillä myyrä oli katkonut kaikki maa-artisokan varret yhtä lukuun ottamatta ja raahannut suurimman osan varsista jonnekin koloonsa. Yllätyksekseni se oli myös katkonut lupiinin varren ja vienyt siitä osan ja kukat siemenineen nekin säilöönsä.

 

Lumpeetkin kukkivat.

 

Ja mustikoita alkaa tulla…