Tanaan on ensimmainen lyhyt matka eli noin 30 000 askelta vain. Aamulla noin 7.25 lahdimme Fromistasta hyvan aamiaisen jalkeen kavelemaan.  Pysahdyimme seuraavassa refugiossa "helpotushotellissa" muutaman kilometrin paassa, kun oli jo paiva valjennut.  Aika pian alkoi sataa. Laitoimme repunsuojuksen ja sadetakin ja jatkoimme matkaa. Tanaan pikkuvarvas ei ole kiusannut. Kokeilin uutta tapaa:laitoin kolme pienta laastaria siihen ja niin olen saanut olla huoleti. Illalla taas laitan betadineliuoksen ja jatan ilman siteita yoksi kuivumaan.

Yksi matkamies.

Sade yltyi ukonilmaksi ja kastuimme aika tavalla eli eipa ollut sadehousuja jalassa aluksi. Kuljimme asfalttitieta pitkin vaikka vieressa kulki caminotie, koska se oli aika mutainen ja tiella ei ollut kovin paljon liikennetta vastaantulevien puolella tietysti.

Kun oikein satoi ja tuuli, matkan varrella oli ransistynyt albergue ja sielta sai kuuman teen ja kahvin ja sadesuojan joksikin aikaa ja laitoimme sadehousutkin ylle. Jatkoimme pahimman sateen laannuttua matkaa. Pysahdyimme katsomaan kirkkoa Villasircassa ja samalla lammittelemaan hetken siella ja hiljentymaan. Koululaisryhmalle esiteltiin kirkkoa samanaikaisesti. Sitten otimme loppuspurtin Carrion de los Condesiin, jossa majoituimme nunnien pitamaan majapaikkaan Santa Mariaan. Tiedossa on illalla messu ja muukin hartaus myos. Taallakin onnisti meita: Siisti paikka ja saimme pyykit pestyksi ja kuiviksi koneella - ilo tassa sateessa. Tulimme tanne todella aikaisin eli lyhin paivamatka, mita tahan mennessa: olimme perilla jo 12.30.

Caminero-patsaita on monessa kaupungissa.

Carrionissa matkamuistomyymälän edessä oli naispuolinenkin caminera.

Pohdimme matkalla, etta koskaan ei tieda paiviensa maaraa eika voimiensa maaraa. Tapasimme eilen vanhahkon saksalaisen miehen, joka joutui jattamaan matkansa kesken saareensa tulleen kivun takia. Han oli kulkenut pitkia matkoja, pitempia kuin me ja vauhdilla - olimme muutaman kerran aikaisemmin hanet tavanneet. Matkamme maara on Isan tiedossa vain...

Taman paivan sana: "Jumalan lahja on sekin, ett han antaa rikkautta
ja omaisuutta ja sallii ihmisen kayttaa sita
ja saada siita osansa ja iloita kaiken vaivannaon
keskella. Kun Jumala tayttaa mielen iloa tuottavilla
askareilla, ei ihminen ehdi ajatella elinpaiviensa
kulumista." Saarn.5:18-19

"Jokainen hyva anti ja jokainen taydellinen lahja
tulee ylhaalta, taivaan tahtien Islta, jonka
luona ei mikaan muutu, ei valo vaihdu varjoksi. "Jaak.1:17