Lanttulooran teko oli eilen illalla. Minulla oli aineksina 2 kg lanttuja , 3 dl vettä,1 tl suolaa, 1 dl korppujauhetta, 2 dl 15% laktoositonta ruokakermaa,  2 rkl siirappia,  1 tl inkivääriä, ½tl valkopippuria, 1/2 tl raastettua muskottipähkinää. Kuorin lantut ja paloittelin ne painekattilaan, jossa oli kolmisen desiä vettä pohjalla. Keitin lantut ja otin reikäpohjan pois painekattilasta, kaadoin nesteen säilöön ja hienonsin lantut sauvasekoittimella. Tein kuopan soseeseen ja lisäsin kerman, johon laitoin korppujauhot turpoamaan. Sekaan laitoin mausteet ja jonkin ajan kuluttua sekoitin kaikki aineet ja lisäsin keitinlientä, jotta sain notkean puuron. Jaoin vuokiin seoksen ja koristelin pinnan pikkulusikalla. Ripottelin päälle korppujauhoja ja laktoositonta margariinia nokareina. Uunipellin päälle nostin vuoat ja uuniin noin tunniksi 200 astetta.

Tänään oli taas pienten kanssa retkeilypäivä: Kuljimme vaelluspolulla. Pienempikin käveli pitkät matkat, mutta kyllä sitten väsyttikin päiväunille!

Matkan varrella oli taas paljon katsottavaa ja tutkittavaa.

Kiivetäkin piti saada isolle kivelle.

Saunio kukki edellen ja uusia nuppujakin näkyi vielä.

Samoin siankärsämöitä näkyi tien vieressä vielä nyt marraskuun viimeisenä kukkivana.

Pappa on suosiossa: Pappaa pyydetään lukemaan ja touhuamaan ja jo ensimmäisenä pihaan tullessa on kysymys: Missä pappa on? Onko pappa ulkona? Riemu on, jos pappa on ulkohommissa, koska sitten on aina tiedossa jotain yhteistä mukavaa.

Tänään kävin iltapäivällä pienen hienon miehen kanssa lähetyspiirissä toisten jäädessä päivätorkuille: pikkusisar vaunuihin ja pappa sisälle.

Matkalla näimme seurakuntatalon edessä jo seimiasetelman, jossa oli lammaskin.

"Avaja porttis, ovesi,
käy Herraas vastaan nöyrästi,
kun itse taivaan kuningas
sun tahtoo olla vierahas.
Suo ilovirtes kaikua,
on siitä riemu taivaassa.
Nyt olkoon kiitos Jeesuksen,
hän saapuu luokse syntisen.

Käy, Herra Jeesus, luokseni,
tee sydämeeni majasi.
Se täytä, Jeesus, armolla
ja asu aina minussa.
Taivaaseen minut johdata,
luonasi anna riemuita.
Jo kohta Herra saapuukin.
Niin, aamen, Jeesus rakkahin.
" (Virsi 2:1,5)